This is a preview with a temporary URL which will change after publishing.

LENA MAE: nieuw modelabel door Belgische Lena Onkelinx

"Zowel het merk als deze eerste collectie is een vertaling van mijn meisjesdroom om mijn stempel te drukken op de modewereld." zegt Lena Onkelinx, oprichtster en designer LENA MAE.

Lena vertelt enthousiast: 'Ik ben heel erg blij dat ik eindelijk mijn stoutste kinderdromen heb kunnen waarmaken. Dat ik nu mijn designs en passie voor mode kan delen met de wereld voelt fantastisch. De weg er naar toe was niet steeds even gemakkelijk maar ik ben er altijd voor de volle 100% in blijven geloven. En dat is net wat ik vrouwen met LENA MAE wil vertellen: blijf geloven in je dromen en durf nieuwe uitdagingen aangaan!"

Minimalistisch design met een maximum aan verhaal

LENA MAE is de vertaling van Lena's visie op fashion: heel design oriented, met hoge eisen op vlak van kwaliteit, met veel oog voor details in afwerkingen en met het sourcen van de juiste partners.

Lena voegt eraan toe: "Ik creëer items voor vrouwen die op zoek zijn naar easy essentials die een gevoel oproepen en een verhaal vertellen. Ik wil dat mijn kleding je het vertrouwen geeft om risico's te durven nemen en ten volle te leven"

Lena kiest er bewust voor om voor haar eerste collectie slechts een beperkt aantal stuks te produceren. Op die manier neemt ze de tijd een band op te bouwen met haar kernconsument. "Het is mijn doel de ontwerp- en stijlfilosofie van LENA MAE sterk uit te dragen. Daarom werk ik met kwaliteitsvolle en exclusieve drops en kleine voorraden die los staan van de traditionele modekalender." zegt Lena.

Collectie 0.1: A modern lovestory

De eerste drop is een kleine collectie boordevol staple pieces in de mooiste stoffen. Denk aan merinowol, Modal, organisch katoen en hier en daar deadstock stoffen. Seizoenen worden buiten beschouwing gelaten. "Iedere nieuwe collectie is een aanvulling op de vorige. Never out of style mag je dus heel erg letterlijk nemen", aldus Lena. "LENA MAE alsook deze eerste collectie vertegenwoordigt mijn edgy, rebelse stijl en die combineer ik met een onbetwistbare standaard voor hoogwaardige materialen en oog voor detail." zo besluit ze.

Alle stuks worden ethisch gemaakt in Europa (Portugal, Italië en Lithouwen). "Hoewel LENA MAE al jaren zat te borrelen in mijn hoofd, staat het label natuurlijk nog maar in de startblokken. Het zoeken naar de juiste partners was voor mij zowel inspirerend als moeilijk. Maar dicht bij huis en op een duurzame manier produceren is én blijft super belangrijk voor mij." vertelt Lena. "Al mijn ideeën zien plots het levenslicht en dat is erg onwerkelijk. (lacht) Ik ben enorm trots op deze eerste collectie en kan niet wachten om er een vervolg aan te breien." gaat Lena verder.


Collectie 0.1 zal exclusief te koop zijn via www.lenamae.com vanaf 13 oktober 2022.Over Lena Onkelinx:

Lena Onkelinx is geen onbekende naam in het Belgische modewereldje. In 2020 lanceerde ze met succes het fashion platform MAE Concept met als doel consumenten bewuster te laten kijken naar hun kleerkast. Vandaag lanceert de jonge modeontwerpster haar eigen modelabel LENA MAE. Een merk dat staat voor duurzame investeringsstukken voor de moderne vrouw die een verhaal wil vertellen met haar looks en bewust openstaat voor groei en verandering.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.